Frisyr koll !

Har spanat in höstens senaste frisyrer och tänker dela med mig till er.

För er med långa svall, behåll jämna längder. Det är platt och elegant som gäller här! En flickig look som känns stilren och okonstlad.
Stylingtips: Använd en produkt med värmeskydd, gärna ett serum. Dra sedan igenom plattång för en slät känsla.


När det gäller färger så handlar det om mycket jordnära och naturliga nyanser. Helst en helfärg också som går i bruna toner. Fritt fram med nyanser av choklad, kastanj och honung! Be frisören om en lekfull färg som ska kännas mjuk.
 

Fram med snedbenan igen som är tillbaka i höst. En detalj i det enkla håret som gör det lilla extra! Du behöver inte ha håret utsläppt utan variera med en fläta, slarvig tofs eller en stram knut.


En stram look är något som ger ansiktet ett rejält lyft. Kamma håret stramt bakåt och fäst i en tofs precis under virveln uppe på huvudet. Välj att göra en knut eller bara ha det i en tofs. Använd en bra hårspray för att fixera.
 

Volym är väl något som alltid kommer att vara tidlöst! Skapa fram en volym som känns lekfull och sexig genom att använda t.ex. en volymgivande mousse i rötterna innan föning. Föntips! Vänd huvudet upp&ner. Tupera sedan rötterna för extra hållbar volym och använd en torr och lätt hårspray.
 






Höstkollektion från Frisörföretagarna

Nu finns frisörföretagarnas höstkollektion uppe på deras hemsida. Självklart besökte vi sidan direkt för att sluka upp idéér och inspiration av höstens frisyrer och färger.
Tänkte visa er lite bilder, och i ett senare inlägg berätta om vad som är "hett i höst" eller "inne i höst", kalla det vad ni vill men de senaste helt enkelt!

Länk till Frisörföretagarnas hemsida: www.frisor.se

 
 

 

The Looks of Sebastian

Höstens trender är här och det presenterar Sebastian som alltid på ett proffsigt sätt. Ta en stund och kika igenom bilderna och låt dig inspireras till en ny frisyr kanske?

 
 
 
 
 
 
 
 

DE NYA PRODUKTERNA FRÅN SEBASTIAN

"Hårmodets trendsättare. Kreativiteten flöder. Högljutt. Vi är till för proffsen. Framtagna av proffsen. Får stylisterna att våga. Flyttar hela tiden fram positionerna. Inspirerar nästa trend. Triggar till att vilja ha mer."

Så beskriver sig företaget Sebastian idag!

Nu tänkte vi presentera de nya produkterna som kommit ut på marknaden. Hela Sebastian har gjort en Extreme Makeover kan man säga.

Produkterna är uppdelade i fyra olika startfält, FLOW, FORM, FLAUNT och FOUNDATION.


Vi börjar med FLOW - Hår behöver produkter som skämmer bort, produkter som är snälla mot håret.

Whipped Crème - Proteinrik och ultralätt mousse som ger härligt fylliga lockar och vågor. En lätt och luftig stadga.
Potion 9 Lite - En lättare potion 9 för normalt till fina hår. I sprayform som återställer undernärt hår. Förenklar stylingen och lämnar håret med en strålande glans.
Potion 9 - Den lätta krämen potion 9 som passar lockiga till raka hår. Kan användas i både vått och torrt hår, den perfekta stylingprodukten med 9 näringsrika ingredienser för att bevara hårets stil och tillstånd.
Thickefy Foam - En lätt kräm som trollar fram naturlig volym. Viktlös volym och lätt struktur som håller håret på sin plats.
Stylixir - Hjälper till att släta ut håret med en naturlig stadga. Använd i fuktigt hår, föna eller låt lufttorka.
Taming Elixir - Ett anti-frizz serum som ger den silkeslena känslan. Använd några droppar i fuktigt hår, föna, platta eller locka sedan. Du kommer att upptäcka att ditt hår går att tämja!


Nästa ut är FORM - Vår dimension av transformation

Shaper Zero Gravity - Less is more är allt vi behöver säga om denna hårspray. Fjäderlätt spray som torkar blixtsnabbt. Lätt att kamma igenom, passar bäst till fint hår, men funkar på andra också.
Re-Shaper - Sebastians mest sålda hårspray shaper i nytt format om inte ännu bättre. Variationsrik stadga som får varje rörelse att anta en form som håller sig!
Shaper Fierce - Den tredje sprayen som ger en torr fixerande stadga som håller ända fram till gryningen. Passar bäst till tunga hår.
Mousse Forte - Vildhet i fokus. Trollar fram oförskämt starka långvariga lockar och vågor, utan frizz. Innehåller värme och UV-skydd.
Texturizer - En föngel som passar alla hår. Ger en kraftfull volym vid föning och formar håret som du vill.
Matte Putty - En pudrig kräm som är mjuk på insidan och smidig på utsidan. Ger en matt struktur och varsam stadga, forma i torrt hår.
Craft Clay - Det berömda ler-vaxet i ännu bättre format. Ger en matt look.
Molding Mud - En fiberkräm som ger matt struktur och en skön look. Används i både fuktigt och torrt hår, passar bäst i tjockt och graderat hår.
Gel Forte - En gel som innehåller pärlemorskimmer för en glittrande look. Ger håret kontroll och fyllighet utan att klibba eller verka stelt.
Liquid Steel - Ger extreme stadga, applicera i fuktigt hår för att fixera, forma och tämja till en vågad finish.


Vi går nu över till fältet FLAUNT - produkter som får håret att skina som om det inte fanns någon morgondag.

Shine Define - En värmeskydd som skyddar håret från varma redskap. Berikar håret med naturlig glans, avsluta med att spraya hela håret för skinande finish.
Liquid Gloss - Högglansiga droppar som ger anti-frizz och skinande jämnhet. Resultat:håret känns lent och friskt.
Halomist - En härlig viktlös glansspray. Glansig spray med uv-skydd.
Trilliant - Skaka om och spraya i fuktigt eller torrt hår. Ger värmeskydd, ultralätt volym och fantastisk glans.

Nu till det sista fältet kallas FOUNDATION - En bra grund är en förutsättning för att återväcka liv i håret.

Light - Viktlöst skinande schampo och balsam. Renar, förbättrar hårets tillstånd och skyddar färgat hår.
Hydre - Schampo, balsam och inpackning som består av en intensiv och näringsrik formula som återfuktar torrt, frizzigt och behandlat hår. Ger nytt liv, len fyllighet och spänst. Skyddar färgat hår.
Penetraitt - Stärkande och reparerande schampo, balsam och inpackning. Tränger in i håret och reparerar skador och minimerar stress. Ger en superstark och silkeslen känsla. Också färgskyddande.

Sådär det var allt, nu är det bara att svänga förbi oss på Salong Panczel och inhandla det som passar dig och din frisyr allra bäst!
 
WHAT'S NEXT!




Trevlig kräftskiva

I torsdags hade vi personalmöte sedan kräftskiva ute i Svava Gallerian. Det är en tradition vi har här, alltid kräftskiva när alla kommit tillbaka från sina semestrar. Vi spinner nya idéer för hösten och pratar om sommaren som varit.

Hösten bjuder på mycket rolig som ni får hålla utkik efter, bl.a. en visning, produktkvällar med mera. Andra helgen i oktober kommer Margit, Emma och Monica åka ner till Göteborg för en stor kurs/visning med KMS.






Äntligen här!

De nya produkterna från Sebastian har äntligen anlänt och finns nu till försäljning. Senare idag kommer en produktinfo !


Hjälp.. mitt blonda hår har blivit grönt?

Efter sommaren är det många blonda svall som lagt på sig en grön ton. Varför är pga. bad och sol, klorvatten ger ofta blonda hår en grön beläggning.

Det finns olika knep att bli av med den oönskade färgen:
- Blanda lite askorbinsyra med ljummet vatten och skölj håret med. 
- Hos oss frisörer finns det schampo och inpackningar som tar bort gröna toner.
(Rekommenderar Kerastasé Soleil-serie schampo och inpackning).
-Boka klipptid hos din frisör och be även om en rensning (dvs. frisören tar bort de gröna tonerna).


Personal info

De flesta av oss är tillbaka från sina semestrar. Imorgon tisdag kommer Monica tillbaka.
V.35 och 36 kommer Linda ha semester, och Margit har semester v.37 och 38.

Wella toningar 50% !

Wella har bytt design på sina toningsförpackningar, därför säljer vi nu ut de gamla för 50% rabatt. Vi har många olika färger i olika nyanser och ljushetslägen.
Välkommen in så hjälper vi dig att hitta rätt färg!

 

50% PÅ PRODUKTER FRÅN SEBASTIAN

Just nu pågår en utförsäljning hos oss. Vi säljer ut alla Sebastian produkter för 50% rabatt, så skynda er in och fynda det sista vi har kvar!

Anledningen till att vi säljer ut produkterna är för att Sebastian nu i höst kommer att komma med helt nya produkter, i helt ny design osv.. Hela sortimentet byts ut mot helt nytt! Så håll ögonen öppna.


Bloggen är tillbaka!

Sommaren har gått och vi har mycket fina dagar kvar att njuta av. Vi frisörer på Salong Panczel är igång och jobbar för fullt igen, och de flesta av oss har kommit tillbaka från sina semestrar.
Utvilade, solbrända och fulla med ny inspiration för kommande höst skulle jag beskriva oss just nu.

Bloggen är också igång igen som legat lite på hyllan under sommaren. Kan meddela att det kommer fyllas med massvis av hårstrån här nu, massor med rolig läsning om senaste nytt, trender, frisyrer och färger. Även nya produkter som ska göra mirakel med era svall.

Har ni frågor eller funderingar är det bara att kommentera inläggen!


RSS 2.0