GRATTIS EMMA 20 ÅR!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det EMMAS födelsedag!
Grattis kära kollega!

SP I NY DESIGN!

SP står för System Professional, ett produktmärke som vi har arbetat länge med på salongen.

Nu är det dags för även SP att byta ut alla sina produkter. Ny design på förpackningarna och en del förändringar. För att göra allt lite enklare tänkte jag berätta för er om de nya sortimentet som kommit ut.

Produkterna är indelade i olika serier, vi börjar med:

SMOOTHEN
För ostyrigt hår
Formulan med Cashmere Complex som innehåller kaschmirextrakt och avocadoolja, är exklusivt framtagen för att göra håret mjukt och silkeslent. Håret blir lätt att reda ut, kontrollerat och strukturen blir mjuk och slät.



HYDRATE
För torrt hår
Håret blir otroligt friskt, mjukt, slätt och glansfullt. Formulan med Special Active Moisture Complex som innehåller glycerin, D-pantenol och glukos, ger en långvarig återfuktande effekt utan att tynga ner håret och optimalt skydd mot uttorkning.


REPAIR
För skadat hår
Den exklusiva RNP-formulan som innehåller hydrolyserat Keratin som reparerar, vårdar och skyddar håret samt ger förnyad motståndskraft.


VOLUMIZE
För fint hår
Ger håret styrka och volym. Den avancerade formulan med Creatonic complex, kombinerar sofistikerade volymkomponenter som stärker håret inifrån och bygger upp volym uan att tynga ned.


COLOR SAVE,
För färgat hår
Color Save produkterna skyddar din hårfärg från att falna och hårfärgen behåller sin glans märkbart längre. Formulan med 3D Protect Technology (som omsluter, skyddar och bevarar hårfärgen) med UV-filter och extrakt från olivblad ger ditt färgade hår lyster och vitalitet.


SHINE DEFINE
För glanslöst hår
Den exklusiva Tri Complex-formulan avlägsnar produktrester som gör håret glanslöst och bildar i stället en jämn yta där ljuset reflekteras, vilket ger glans och ny lyster åt håret.


CLEAR SCALP
Mot mjäll
Produkterna avlägsnar på ett skonsamt sätt mjäll och förhindrar uppkomsten av nya mjäll, och vårdar samtidigt hår och hårbotten. Formulan med Anti-Dandruff Complex ger ett effektivt skydd mot mjäll. (endast i Clear Scalp Shampeeling).


BALANCE SCALP
För känslig hårbotten
Produkterna med Dermacalm Complex är dermatologiskt testade och lugnar en känslig hårbotten. De lindrar irritation och klåda och har ett optimalt balanserat pH-värde.


STYLING
Perfect Hair - Ger håret ny struktur, stärker håret och skyddar mot värme.
Perfect Ends - Sluter kluvna hårtoppar och ger lyster och glans.
Weightless Finish - Ger håret struktur och lätt volym.


Crazy cut & color!!

Här är en inspirerande frisyr till er som absolut kan tänka er göra vad som helst med era svall när det gäller både klippning och färger!

Vad tycker ni om den här klippningen och färgen?





RE:NU AGE DEFY

Vi vet vad som händer med vår hud när den åldras, men tänk också på att vårt hår går igenom mycket liknande förändringar; dvs förlorar sin förmåga att behålla fukt, blir tråkigare, tunnare, mera ömtåligt och mindre mottagligt för styling.

NU HAR VI PÅ SALONG PANCZEL INSKAFFAT PRODUKTERNA RE:NU AGE DEFY !

Redan när vi passerat åldern 20 år börjar våra hår att åldras. När vi fyller 45 år, är våra hår absolut inte som när vi var 20 år gamla. Och samma sak när vi fyller 65, då går det inte att jämföra med när vi var 45 år.

Introduktion: För första gången har Shiseido och Joico enat sina krafter och skapat ett revolutionerande försprång inom anti-aging när det kommer till hårets åldrande: en hårbottenkur designad till att ge näring till hårbotten samtidigt som den förhindrar uppkomsten av nya gråa hår och skapar en optimal milljö för att få fram ett friskt, glansigt och mer ungdomligt hår.


Tänkte nu presentera dessa spännande produkter som vi har införskaffat på salongen.

SOFTNESS & MANAGEABILITY
- För grovt, stripigt, glanslöst, torrt hår.
- Fokus på återfyllning av lipider och aminosyror

Har ditt hår blivit grovt och glanslöst med åldern?
Återställ hårets mjukhet och glans och förnya dess ungdomliga struktur och utseende i tre steg:

Steg 1. Schampo, rengör håret varsamt och gör det mjukare och mer lätthanterligt.


Steg 2. Condtioner, återfuktar håret och återställer förlorade lipider så att grovt stripigt hår blir mjukt och återfuktat.


Steg 3. Primer, Innovativ formula som används före styling för att göra håret slätt och mjukt och skydda hårets yta för en perfekt grund för styling. 
 

Vi går vidare till:

FULLNESS & BODY
- För glanslöst, fintrådigt, livlöst, kraftlöst, tunt hår.
- Fokus främst på skydd och i andra hand på återfyllnad av lipider och aminosyror.

Om ditt hår har blivit tunt och livlöst med åldern kan du nu göra det fylligare med dramatisk volym genom denna trestegsbehandling:

Steg 1. Pre-Schampo Treatment, återställer vitala lipider och proteiner hos tunt, sprött hår, så att håret blir starkare och späntsigare utan att bli tungt.


Steg 2. Schampo, rengör varsamt och stimulerar samtidigt hårbotten så att håret blir fylligare, tjockare och glansigare.


Steg 3. Primer, innovativ formula som används före styling för att ge tunt, livlöst hår mer struktur för den perfekta grunden före styling och volym.


Självklart finns det STYLING i RE:NU AGE DEFY också.

- Alla Re:nu Stylers har utvecklats med polymerkomplex som är enkla att ta bort med de milda, aminosyrebaserade tensidschampon.
- Behåller frisyren 50% bättre än andra produkter efter 24 timmar i hög fuktighet.
- Skyddar håret från värmeskador, förlust av lipder och färgurblekning.

Bodifying Lotion, alkoholfri värmeskyddande texturgivare som definierar rörligheten och producerar rik fyllighet i tunt hår utan att torka ut håret. Gör håret tjockare, glansigt och mjukt. Ger volym och överlägsen hållfasthet.


Controlling Créme, créme med medium stadga som ger stöd, kontroll, värmeskydd och hanterbarhet. Skapar en silkeslen och mjuk känsla. Förbättrar stylingförmågan och hårkänslan.



Volumizing Foam, varaktigt volymgivande skum med medium stadga, utformat med en optimal blandning av styling- och konditioneringspolymer för att bilda en flexibel, lätt, skyddande sköld kring varje hårslinga. Ger volym och smidighet till håret, motverkar friss.


Styling & Finishing Spray, en borstningsbar hårspray utan flagbildning som ger medium och flexibel stadga. Stadgan kan ökas genom användning av produkten i flera lager. Ger en lätt finish med glans, fuktresistens och överlägsen hållbarhet och följsamhet.



Sist men inte minst vill jag presentera:

RE:NUAL SERUM
När håret blir grått och förlorar sitt pigment får det en annan struktur och blir svårare att hantera och till och med att färga. Resultatet av många års avancerad forskning inom hårvård är en revolutionerande behandling för hårbotten som utformats av Shiseido Laboratories.

Re:nual Serum ger näring till hårbotten, ökar den naturliga melaninproduktionen och förstärker hårsäckarna för en optimal tillväxt av friskt, pigmenterat hår med vetenskapligt bevisat fungerande japanska naturliga ingredienser.
Används morgon och kväll på torrt hår. Appliceras direkt i hårbotten, en droppe i taget och fördela över huvudet.
Resultat efter 2-6 månaders användning är minskat antal nya gråa hårstrån.
 


Personalmöte/produktinfo

Hej alla glada!

Ikväll väntar ett personalmöte, brukar ha det ca 1 gång i månaden för att hålla koll på vad som händer i framtiden, diskutera olika önskamål mm. Ikväll ska vi bland annat prata om vi ska köpa nya saxar, tjejerna som var i Göteborg i helgen fick känna på alldeles fantastiska saxar, VILL HA!!!




Efter personalmötet kommer Hans vår säljare från Sebastian och har produktinformation med oss.
Kan vara bra att uppdatera hjärnorna lite så vi kan ge bästa möjliga service till våra kunder.


Hoppas ni har en bra dag!

Touch of Violet & Red

Hela tiden förändras modet och så även inom hårvården.
Idag tänker jag prata om färg, lila och röd.

Lila eller violett som det också heter är något vi sett mer och mer av den här hösten. Många blonda hår väljer att skapa slingeffekter med den violetta tonen. Även många önskar att få det blonda håret nyanserat i en violett/pärl- aktig ton.
Bra tips för den som inte vill känna sig allt för solblekt under vinterhalvåret.






För den som vill ha ännu mera färg rekommenderas starkt just nu rött blandat med de violetta tonerna. Röda och violetta slingeffekter är ett hett tips just nu till er med mörkare hår. Antingen över hela håret eller bara något parti i framhåret/luggen.
Satsa på kalla röda färger som går bäst ihop med det lila.




(Bilder från Joico Trend Collection Maximum)


Joico Event Nääs Skönhetsfabrik

Helgen var bra nere i Göteborg!
Från lördag morgon fram till söndag eftermiddag hade vi fullt upp på schemat.

Vi började lördagen med sax och klippteknik med HH Simonsen. Vi fick se olika saxar som gav otroliga resultat när man klippte. Vi fick även se och hålla i en sax som kostade 4000 dollar.

På eftermiddagen fick vi en genomgång av Joicos nya färger som heter Vero K-Pak Color AGE DEFY.
Färgerna upphäver tecknen på ett åldrat hår. Färgerna ger en mjuk och följsam textur på håret. Den återupplivar ungdomlig glans och vitalitet, ger en långvarig gråhårstäckning. Färgen återuppbygger även håret medans det färgas!
Resultatet blir ett hår som ser ut och känns yngre med bättre kondition och glans. Långvarig färg och glans, enkel och hållbar gråhårstäckning.

Vi hade lite fri tid på anläggningen och då passade vi på att avnjuta deras SPA med varsin härlig massage.

Lördagskvällen började med en visning där vi fick se modeller med snygga, coola och stiliga frisyrer och färger. Champange, tilltugg och mingel fanns också på plats.
Sedan fick vi äta en tre-rättersmiddag med lite olika viner som serverades. Kvällen avslutades med fest och med trötta steg gick vi och la oss.

Söndag morgon befann vi oss 90% pigga nere vid frukosten. Sedan var det dags för en undervisning i säljteknik och kundbemötande av Annika R Malmberg. Mycket intressant och givande.

Kl.14.15 rullade vi bilen hem mot Uppsala igen efter en givande och inspirerande helg!

 
Klippteknik

Lyx-sax för 4000 dollar
 
Anläggningen låg i en mysig miljö

Monica och Emma laddar upp inför kvällen efter en välbehövlig massage.
Modeller från visningen.
 
 
 
 
 
 
 
 


Middagsdags


Göteborg med Joico

Nu i helgen åker Emma, Margit och Monica ner till Göteborg. Det handlar om en helg med inspiration och motivation i härlig miljö på Nääs Skönhetsfabrik.

Det är Joico som håller i detta event.
Helgen kommer bl.a. att innehålla visningar, presentation av färger, föreläsningar om hur man arbetar i grupp och bemöter kunder. Även en liten kurs i sax & klippteknik.
Ska bli jätteroligt att åka iväg tycker vi och nästa vecka kommer vi att ladda upp bilder från helgen så ni också får se vad vi har haft för oss.


Dagens fråga

Dagens fråga är mycket enkelt:

Vad är det bästa du vet med ditt hår?
Det kan vara allt från din längd, lugg, lockar eller kanske hårfärgen. Tänk efter och berätta för oss :)


Mysiga Lockar


Tonight´s gonna be a good night!

Ikväll ska jag (Mimmi) och Emma på fin middag med utdelning av mästar och gesällbrev.
Ska bli så skönt att äntligen få diplomen i handen vi gjorde ju proverna i maj så man har längtat.



Så här fina kommer våra diplom att vara men med finare namn=våra :)


Återkommer senare med mer info från kvällen.

Victoria Beckham

Säg vad vi vill om denna kvinna men är det något man kan kalla henne så är det en trendsättare! Speciellt inom området Frisyrer. Hittade en bild som visar olika frisyrer hon slagit igenom med under åren.

Vilken frisyr tycker ni är snyggast?


The Look of Rihanna

Rihannas senaste frisyr gick absolut inte att missa på modeveckan i Paris. Hur snygg som helst, där sidorna är tight inklippta och överhåret längre, som går att styla på massa olika sätt.
 
Här har ni några olika stylingar av samma frisyr:


Rockabilly

Striktare styling

Sneluggen

Rock N' Roll

Cool uppsättning


Långhårsstyling

Om ni någon gång har tittat på Top Model kanske ni kommer ihåg Ana Leigh? ..
Hur som helst ville jag framhäva hennes hår på dessa bilder. Tycker stylingen är jättesnygg till ett långt hår, mycket struktur som gör att det ser busigt och lite rockigt ut.

För att få ett sånt resultat kan man torka håret med en mousse som man tar i när håret är handdukstorkat. När håret sedan är torrt kan man dra igenom lite plattång, sedan avsluta med ett torrt vax som ger extra struktur!




Tips på produkter att använda från Salong Panczel:

Mousse Forte, en mousse som ger bra volym och stadga. 290 kr från Sebastian

Matte Putty, ett mjukt puderaktigt vax som appliceras i längderna när håret är torrt. 290 kr från Sebastian

Dust it, pulvret som man skakar ner i hårbotten för att få den makalösa volymen. Ger ett matt resultat. 205 kr från Schwarzkopf.


Stylingtång från GHD 1999 kr


RSS 2.0